Game Based Assesments

 • games
 • gba
 • inzicht

4 studenten van de Hogeschool van Rotterdam met de minor Data driven solutions hebben voor leerwerkbedrijven WVS, Werkzaak Rivierenland en MidZuid onderzoek gedaan naar Game-Based Assesements (GBA’s). GBA’s worden ingezet om op een leuke manier (namelijk met spelletjes) objectief inzicht te krijgen in iemands talenten en cognitieve vaardigheden.

Spelletjes spelen is leuker dan een onderzoek ondergaan en zo komt er een objectieve meting met uitkomsten waar de professional mee verder kan. De ontwikkelbedrijven zijn al bekend met verschillende meetsytemen als Dariuz, NOA en Melba Competenties. In tegenstelling tot de hiervoorgenoemde meetsystemen zijn deze GBA’s niet bedoeld om als diagnose in te zetten, maar vooral om te kijken of iemand op de juiste plaats zit of bij een vacature past. Daarbij zijn games minder gevoelig voor taalgebruik, een voordeel voor sommige medewerkers.

Het onderzoek omvatte de aanbieders BrainsFirst en Ivy Works en was een kennismaking met GBA’s. De nadruk lag op het beschrijven van de resultaten in Power BI. De studenten zijn hierin geslaagd om de data op een overzichtelijk manier weg te zetten. Dank aan Ivy Works en Braiinsfirst dat de studenten deze testen mochten afnemen!

Op verschillende plekken in Brabant wordt ondertussen gewerkt met GBA’s. Wij volgen deze ontwikkeling op de voet.

Recente artikelen

Vertaaloplossing voor de voedselbank

 • samenwerking
 • vertaaltechnologie

Vanuit de voedselbank Altena kwam via Tim Dierckx, beleidsadviseur Samenleving bij de gemeente Altena, de vraag bij ons binnen: Kunnen wij helpen om de communicatie soepeler te laten verlopen tussen de vrijwilligers van de voedselbank en de klanten die de Nederlandse nog aan het leren zijn?

Lees meer

Onderzoek studenten naar implementatie exoskelet

 • Exoskelet
 • implementatie
 • onderzoek
 • productieomgeving
 • studenten

De afgelopen en komende maanden doen enkele studenten van de Avans Hogeschool onderzoek naar de implementatie van het exoskelet bij de productieafdeling van MidZuid. 30 mei vond er een creatieve sessie plaats, geleid door de studenten en bijgewoond door begeleidende medewerkers binnen de afdeling productie en afdeling communicatie.

Lees meer

Talenten benutten door buiten kaders te denken

 • 3d-printer

“Ik maak mallen en hulpstukjes die collega’s in de productieafdeling helpen om hun werk makkelijker doen. Ik ben erg goed in rekenen, wat ik hierbij perfect in kan zetten. Denk bijvoorbeeld aan het berekenen van precieze maten; ik heb geen rekenmachine nodig. En dat maakt boodschappen doen ook erg makkelijk,” lacht Dylan, medewerker bij MidZuid. “Oorspronkelijk heb ik MidZuid leren kennen via een vakantiebaantje in de ...

Lees meer

Start pilot exoskeletten

 • Exoskelet
 • groenvoorziening
 • Pilot

Je moet niet vreemd opkijken als je de komende weken in heel West-Brabant groenmedewerkers op straat met een exoskeletten ziet werken.

Lees meer
exoskeletten

Enquête: Draag bij aan onderzoek naar een inclusievere arbeidsmarkt!

In opdracht van TINT West-Brabant doet Roos Verploegh, student bij Avans Hogeschool, onderzoek naar de werkgeversmotivatie van werkgevers in West-Brabant m.b.t. inclusieve technologie: technologische oplossingen die ontworpen zijn om mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie te ondersteunen bij hun deelname aan de arbeidsmarkt.

Lees meer

Bezoek Raad van Advies Avans Hogeschool

Op 14 mei heeft MidZuid namens TINT bezoek ontvangen van de Raad van Advies van de HR opleiding van Avans Hogeschool uit Breda. De Raad van Advies bestaat uit verschillende HR praktijk-professionals die helpt om de kwaliteit van de opleiding continue te ontwikkelen.

Lees meer
Word TINT partner