Stressmonitoring

Stressmonitoring en burn-out preventie technologie zorgt voor eerdere interventie en daarmee minder uitval door langdurig en overmatige blootstelling aan stress.

  • burn-out preventie
  • stressmonitoring

Een van de grootste oorzaken van ziekte is stress. En hoewel we allemaal wel eens enige mate van stress ervaren, ervaart niet iedereen stress op dezelfde manier.

Zo hebben we binnen TINT regelmatig digistress, als een nieuwe technologie niet doet wat je wilt op het moment dat je het nodig hebt. Maar langdurige stress (in werk óf privéleven) kan ernstige mentale én fysieke gezondheidsklachten geven. Reden genoeg om flink te investeren in stressmonitoring en burn-out preventie technologie. En dat gebeurt dus ook! TINT Werkzaak Rivierenland heeft de eerste pilot al lopen en ook bij TINT West-Brabant gaan we met dit onderwerp dus aan de slag.

Binnenkort wordt er gestart met stressmonitoring voor stressgevoelige medewerkers (zoals mensen met autisme). Hier wordt een activity tracker gebruikt om de hartslagvariabiliteit te meten. In een bijbehorende app vult de deelnemer dagelijks een aantal vragen in. Deze twee metingen samen vormen de basis voor een wekelijks gesprek met een coach.

Het team van dit onderzoek bestaat uit:
Ilja de Bruijn: Student HRM Avans en Minor toegepaste psychologie bij Hogeschool Leiden
Mary van Blerck: detacheringsconsulent MidZuid
HR specialisten uit de 3 subregio’s

Start: 26-11-2023
Technologie: Know Yourself
https://www.uwv.nl/nl/publicaties/kennis/2023/know-yourself-stresspreventie

Wil je meer weten over stressmonitoring?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

TINT help center