“Ik maak mallen en hulpstukjes die collega’s in de productieafdeling helpen om hun werk makkelijker doen. Ik ben erg goed in rekenen, wat ik hierbij perfect in kan zetten. Denk bijvoorbeeld aan het berekenen van precieze maten; ik heb geen rekenmachine nodig. En dat maakt boodschappen doen ook erg makkelijk,” lacht Dylan, medewerker bij MidZuid. “Oorspronkelijk heb ik MidZuid leren kennen via een vakantiebaantje in de groenvoorziening. Daarna ging ik naar het MBO, maar doordat ik daar niet de juiste begeleiding kreeg, liep dat spaak. Ik ben stage gaan lopen bij MidZuid en dat beviel zo goed dat ik hier inmiddels een half jaar werk. Het begin was even lastig: ik vind het moeilijk om met mensen te praten die ik niet ken. Maar na een poosje voelde ik me hier steeds meer op mijn gemak.

Leidinggevende hebben de tijd voor mij

Het heeft erg geholpen dat mijn leidinggevenden de tijd voor me hebben en kijken naar wat ik nodig heb. Ik werk zelf ook op de productieafdeling, voornamelijk met machines waarmee producten worden ingepakt. Mijn teamleider Arjan zag dat ik een onbenut talent had en nam me mee om kennis te maken met Raymon, die ook met de 3D-printer werkt. Dat voelde erg goed. De software had ik redelijk snel onder de knie, door gewoonweg alles uit te proberen en daarmee te experimenteren. Ik ben nieuwsgierig en wil graag weten hoe dingen werken. De samenwerking met Raymon gaat erg prettig. Hij laat mij steeds vaker zelfstandig werken en ik kan hem altijd om advies vragen wanneer nodig. Dit werk ligt me erg goed, zoals het creatief denken en het precisiewerk. Als een onderdeel niet past moet het op de millimeter nauwkeurig aangepast worden in de software. Ik reken dat in mijn hoofd uit, dat gaat snel.

Ik voel mij geaccepteerd

Sinds ik hier werk voel ik me geaccepteerd; ik voel me gehoord door mijn leidinggevenden. En ik kan het erg goed vinden met mijn collega’s. Al die dingen samen hebben me enorm geholpen om meer zelfvertrouwen te krijgen.